top of page

Wijnhuis Moser

Moser wijnmakerij, opgericht in 1979 door Diego en Francesco, is vandaag de dag een moderne en innovatieve wijnmakerij waarvan de oorsprong ligt in de landbouwtradities van de Cembra-vallei. De technische expertise, passie en constante zoektocht naar kwaliteit die Moser-wijnen onderscheiden, zijn afkomstig uit deze culturele wortels.


Het verhaal van Moser start omstreeks 1900 wanneer Adriano Moser met zijn vrouw naar Palù di Giovo zich in de Cembra-vallei vestigde. Hier begon hij met het verzorgen van zijn eerste wijnstokken, maar het was zijn zoon Ignazio die zijn liefde voor het werk in de wijngaard transformeerde in een levenslang beroep.


Diego en Francesco Moser werden geboren in een groot gezin met twaalf broers en zussen. Dankzij hun onvermoeibare harde werk en toewijding werden de eerste flessen in de jaren 70 geproduceerd in het familiewijnhuis van Palù di Giovo.


Dankzij Francesco's harde werk, breidden ze het wijndomein in de jaren 80 uit met de aankoop van de historische bisschopsresidentie in Maso Warth, omringd door een prachtig amfitheater van wijngaarden op de heuvels boven Trento.


Tegenwoordig is het de derde generatie Mosers die de uitdaging aangaat en het familiebedrijf draaiende houdt. Carlo, de zoon van Francesco, beheert het landgoed, terwijl Matteo, de zoon van Diego, verantwoordelijk is voor de technische aspecten van de wijnbouw en het wijnmaken. Ze schrijven een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Moser door innovatieve en moderne concepten te combineren met jarenlange wijnbouwexpertise en familietradities.

WINE-ESSENTIALS_MOSER_banner.jpg
bottom of page